Hummel

HUMMEL beeldjes zijn geinspireerd naar de voorbeelden getekend door Zuster Maria Innocentia Hummel. Zij werd geboren in 1909 in Massing in Beieren en al gauw had men in de gaten dat zij over een bijzonder talent beschikte. In München ontving zij een gedegen teken opleiding en trad later als zuster in het klooster. In 1935 is men begonnen met het produceren van de Hummelbeeldjes naar voorbeelden van de kinderen uit haar jeugd in Beieren. Nog tot de dag van vandaag worden deze beeldjes met de hand gemaakt en beschilderd. Zij zijn een zeer geliefd verzamelobject geworden.

Een grote collectie HUMMEL figuren is hier in de zaak te vinden.De Hummeltjes zijn samengesteld uit diverse onderdelen die elk apart in een vorm worden gegoeten. Na het uitharden worden de verschillende onderdelen samengevoegd tot een volledige Hummel.

 

Dit alles gebeurd handmatig. Daarna wordt de HUMMEL in de oven gebakken waaruit de Hummel dan glimmend wit tevoorschein komt. Aan de hand van de orginele tekening en met goedkeuring van de kloosterzusters ( die nog steeds eigenaar zijn van de Hummel figuren ) worden dan de kleuren op de Hummeltjes aangebracht. Als laatste wordt het gezichtje op de Hummel geschilderd door een meesterschilder. Deze meesterschilder zet dan uiteindelijk ook zijn handtekening onder het figuurtje. De gezichtsuitdrukking is bepalend voor de uitstaling van de Hummel.

Een Hummel doet mensen terugdenken aan hun eigen onbezorgde kindertijd. Hengelo is te vinden tussen de steden Enschede en Almelo in Twente. Hengelo ligt direct aan de A1 en u neemt het beste afslag 31 bij Ikea en volgt dan de borden binnenstad. Onze zaak ligt pal achter de grote Kerk in het centrum. Aan het begin van de wemenstraat bevindt zich een parkeergarage en achter de Kerk ook nog een groot parkeer terrein.

De Hummel collectie wordt op dit moment uitverkocht met maar liefst tot 50 % KORTING !

Hummel onder de paraplu

Hummel

Wij zijn nog in het bezit van een aantal zeer bijzondere Hummetjes waaronder een misdruk met een zeer beperkte wereldwijde oplage. Heeft u interesse neem dan via mail contact met ons op daar deze Hummels niet in de winkel staan maar veilig zijn opgeborgen.

Hummel vitrine in onze zaak.